De Samsung Galaxy Fold, een succes of flop?

Dankzij het opvouwbare scherm kun je de Samsung Galaxy zowel als smartphone en als tablet gebruiken. Het toestel combineert zo het beste van twee werelden. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy Fold 6 camera’s.

1. Opvouwbaar scherm

Het leukste van de Samsung Galaxy Fold is natuurlijk het opvouwbare scherm. De Koreaanse fabrikant is jaren bezig geweest om een scherm te ontwikkelen wat meer dan 100.000 keer kan buigen en niet kapotgaat. Tien jaar na de lancering van de eerste Galaxy is het zo ver. Gelijk met de nieuwe Galaxy reeks is ook de Samsung Fold onthuld. De Samsung Galaxy Fold kan je op twee manieren gebruiken: als smartphone, of als tablet. Op de voorkant van de Samsung Galaxy Fold zit een klein scherm van 4,6 inch wat door Samsung het ‘cover display’ word genoemd. Wanneer je het toestel openklapt wisselt hij vanzelf van de cover display naar het grote scherm van 7,3 inch. Om dit mogelijk te maken heeft Samsung een scharnier aan de zijkant geplaatst. Samsung heeft zijn best gedaan om de vouwlijn te verbergen. Maar deze is helaas in bepaalde hoeken nog zichtbaar.

2. Multi-tasken

Wanneer je bijvoorbeeld met een app bezig bent op het cover scherm en overschakelt naar het grotere scherm, word de applicatie automatisch doorgestuurd. Zo kun je direct verder gaan met YouTube-films kijken, aantekeningen maken of documenten maken. De Samsung Galaxy Fold bevat ook een multitask optie om maar liefst drie apps naast elkaar te draaien. Het scherm zelf is wel heel kwetsbaar omdat deze van plastic is gemaakt en niet van glas zoals alle andere telefoons tegenwoordig. Ook zit er een behoorlijk prijskaartje aan van €2000,-

3. Camera’s

De Samsung Galaxy Fold bevat zes camera’s. Drie camera’s op de achterkant(1×16 megapixels en 2×12 megapixels). Wanneer je de Fold dicht klapt heb je twee camera’s aan de binnenkant (1×10 megapixels en 1×8 megapixels) voor het maken van selfies. En de laatste camera op de cover display van 10 megapixels. Met deze voorcamera maak je ook zelfportretten.

Pluspunten Samsung Galaxy Fold

  • Smartphone en tablet in één.
  • Ontzettend krachtige hardware.
  • In totaal zes camera’s.

Minpunten Samsung Galaxy Fold

  • Dure prijskaartje.
  • Opvouwbaar scherm is zeer kwetsbaar.

Heb je nog vragen kom dan gerust langs ons filiaal of laat een reactie achter hieronder.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.