Waarop letten bij het kopen van een 2e hands iPhone

Een iPhone is een erg gewilde smartphone. Niet voor niets, want naast bellen kunt u ermee internetten, gamen, doet hij dienst als fototoestel en is contact met iedereen direct mogelijk. Helaas is een nieuw model iPhone vaak ook duur en loont het daarom om een goede 2e hands iPhone te kopen. Veel gebruikte toestellen zijn vaak nog zo goed als nieuw en er is dus niet aan te zien dat ze ooit van een andere eigenaar zijn geweest.

Gebruikte iPhone kopen? Let hier op

iPhones worden vaak intensief gebruikt waardoor de telefoons relatief snel slijten als de bezitter er niet zuinig mee omspringt. Bij het kopen van een 2e hands iPhone is het dan ook belangrijk om te letten op een aantal belangrijke eigenschappen om te kunnen beoordelen of de gebruikte iPhone in kwestie voor u interessant kan zijn. Bepaal voor uzelf ook eerst welk type iPhone u graag wilt hebben. Afhankelijk uw wensen kan een iPhone 5, 6 of 6s voor u interessant zijn, maar misschien wilt u wel het laatste model iPhone 7 aanschaffen? Koopt u deze 2e hands, dan kunt u profiteren van een aanzienlijk lagere prijs dan een nieuw exemplaar.

10 tips bij het kopen van een 2e hands iPhone

  • Vraag aan de verkoper hoe oud de iPhone is en controleer het serienummer om te kunnen zien of er nog garantie op zit.
  • Vraag of de iPhone altijd goed beschermd is geweest door middel van een hoesje en/of screen protector. Signalen van een slechte bescherming zijn veel krassen.
  • Let goed op beschadigingen en andere gebruikerssporen die mogelijk het gevolg kunnen zijn van stoten of vallen. Valschade uit zich vooral in putjes in de behuizing en barsten in het scherm.
  • Zet de iPhone aan en ga op zoek naar dode pixels of vreemde kleuren en/of strepen.
  • Onderzoek of de meest recente versie van het besturingssysteem op de iPhone staat.
  • Controleer de hoeveelheid beloofde opslagruimte.
  • Kijk en luister of de audio-uitgang het doet en controleer op de iPhone goed oplaadt en dat de kabel stevig in de telefoon vastzit.
  • Maak een aantal foto’s en beoordeel of kleuren en scherpte goed zijn.
  • Kijk ook of wifi/4G goed functioneert.
  • Vraag altijd om de originele aankoopfactuur.

2e hands iPhone laten nakijken of repareren

GSM Dokter in Rotterdam helpt u bij het nakijken van een 2e hands iPhone of het repareren van uw aanschaf. Heeft u een probleem met of vraag over een 2e hands iPhone? Maak direct een afspraak of kom bij ons langs in Rotterdam.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.