fbpx
30.06.2020 Geschreven door SearchLable

De nieuwe Huawei P40 Reeks

Ook in 2020 brengt Huawei 3 nieuwe topmodellen uit: de Huawei P40, P40 Pro en P40 Pro+. Alle drie modellen hebben de nieuwste technologie, de krachtigste hardware en hele goeie camera’s.

Op 26 maart 2020 kondigde Huawei zijn nieuwe telefoons aan. Drie stuks in totaal en dat is nieuw voor Huawei. Nu zijn het zowel qua prijs als specificaties drie toptoestellen.

Veel cameramogelijkheden, vooral met de P40 Pro en Pro+

Huawei wil voorloper zijn als het gaat om smartphonecamera’s. Daarom werkt het al jaren samen met lenzen specialist Leica en gebruikt het naar eigen zeggen kunstmatige intelligentie in zijn camera’s. Hiermee bepaalt de camera-app per foto wat de beste instellingen zijn.

Ook met de camera’s van de Huawei P40 is weer veel mogelijk. De gewone P40 heeft drie camera’s van 50, 16 en 8 megapixel. De P40 Pro heeft er vier, van 50, 40 en 12 megapixel met daarnaast een zogenaamde Time of Flight-camera. Dit is een macrolens die gespecialiseerd is in bokeh-foto’s, waarbij de voorgrond superscherp en de achtergrond vaag is. Het paradepaardje, de P40 Pro+, heeft zelfs vijf camera’s. Deze maken foto’s in 50, 40, 8 en 8 megapixel, met daarnaast ook een Time of Flight-camera. De selfie camera schiet op alle drie de telefoons foto’s in 32 megapixel. Deze camera zit, net als bij bijvoorbeeld de P30, in een gaatje in het scherm verwerkt. Bij de P40 Pro en P40 Pro+ is er daarnaast een infraroodcamera voor gezichtsherkenning. Op die manier kun je de telefoon veilig ontgrendelen met een gezichtsscan.

Aan mogelijkheden geen gebrek: met de P40 kun je 3x zonder kwaliteitsverlies inzoomen, de duurdere P40 Pro+ kan zelfs tot 10x optisch inzoomen. Telelenzen, ultragroothoeklenzen en gewone lenzen: de telefoons hebben het allemaal. Ook is er allerlei slimme software aan boord van de telefoons. Staat er iemand op de achtergrond op je foto? Dan kun je die makkelijk weg laten halen. Bij foto’s die je achter het raam maakt, kun je de reflectie weghalen.

Gelikt design

Een toptelefoon is alleen een toptelefoon als ‘ie ook de looks heeft. Daar weet Huawei altijd wel raad mee, want de P-telefoons zijn vaak erg mooi. Ook het P40-trio ziet er strak uit. Ze zijn gemaakt van aluminium en glas en de randen lopen schuin af. Niet alleen aan de zijkanten, maar ook aan de boven- en onderkant. Randen zijn zo dun mogelijk gehouden, zodat er een groot scherm in een compacte behuizing past.

Vooral de Huawei P40 is door dit design redelijk handzaam. Dit toestel heeft een 6,1-inch scherm met FullHD+-resolutie van 2340×1080 pixels. Niet de hoogste resolutie, maar prima om in topkwaliteit een film te streamen. De gebruikte schermtechnologie is OLED, wél het beste schermtype. Hierdoor is het scherm lekker helder en zijn kleuren fel. De andere twee Huawei’s hebben een 6,58-inch OLED-scherm met FullHD+-resolutie van 2680×1200 pixels.

Zeer krachtige hardware

De nieuwe Huawei’s behoren qua hardware tot de top van de markt. Ze hebben de Kirin 990-processor die 5G ondersteunt.

Deze chipset heeft met 2,86 GHz zeer veel rekenkracht, zodat het P40-trio zich kan meten met andere toptelefoons. Daarnaast hebben de toestellen 8 GB werkgeheugen. Dat is veel, maar tegenwoordig geen uitzondering meer. Zo zijn er ook toestellen met 12 of zelfs 16 GB werkgeheugen. Omdat Huawei normaal altijd zo uitpakt, is het toch een kleine verrassing dat de telefoons ‘slechts’ 8 GB werkgeheugen hebben. Al zal je met deze hoeveelheid supersnel kunnen schakelen tussen apps. De batterijen van de telefoons zijn gemiddeld qua grootte: 3800 mAh voor de P40, 4200 mAh voor de andere twee. Daarmee kunnen de telefoons prima een dag op een lading mee.

Nadeel: geen diensten en apps van Google.

In veel opzichten kunnen de P40, P40 Pro en P40 Pro+ zich meten met telefoons van grote concurrent Samsung.

Toch is er een groot nadeel. Vanwege beperkingen door de Amerikaanse overheid, hebben de telefoons geen apps en diensten van Google. Dat betekent: geen slimme Google-software en geen Google Play Store om je apps in te downloaden.

Vooral dat laatste is nogal wat. Huawei probeert dat te ondervangen met de eigen App Gallery waarin je apps kunt downloaden. Het aanbod hiervan is echter (nu nog) beperkt. Deze app store heeft bijvoorbeeld geen WhatsApp, Facebook, Instagram en Netflix in zijn aanbod. Via een omweg kun je deze apps met Phone Clone trouwens wél op je telefoon krijgen. Het is dan maar de vraag hoe het zit met het updaten van de apps en hoe goed ze daarmee beveiligd zijn.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Stel uw vraag