De Samsung Galaxy Z Flip

Sinds kort zijn de nieuwe Samsung Galaxy S20 toestellen uitgekomen. Samen met de nieuwe Samsung Galaxy S20 modellen is er ook een ander toestel van Samsung uitgekomen, namelijk de Samsung Galaxy Z Flip.

Samsung heeft al eerder ervaring met vouwbare telefoons, namelijk de Samsung Fold 1 en Samsung Fold 2. De Samsung Fold is een toestel dat je verticaal kan opvouwen.

Vouwbaar scherm

Samsung Galaxy Z Flip toont, als het uitgevouwen is, een langwerpig 6,7 inch Infinity Flex-scherm met een resolutie van 2636 bij 1080 pixels (425 ppi). De beeldverhouding is 22:9 en bovenin het scherm zit een camera-inkeping. Het scherm  ondersteunt onder andere HDR10+ en heeft een laag gemaakt van het zogenaamde ‘Ultra Thin Glass’, wat een aanzienlijk betere bescherming zou moeten bieden dan dat van de Galaxy Fold.

De Galaxy Z Flip heeft ook een tweede scherm aan de buitenzijde al is het met zijn 1,06 inch (300 x 112 pixels en 303 ppi) wel een stuk kleiner. Het super AMOLED paneeltje biedt ondersteuning voor Always-On en wordt gebruikt om de datum, de tijd en de batterijstatus weer te geven. Je krijgt ook realtime meldingen zodat je eenvoudig een oproep kunt beantwoorden zonder het toestel open te vouwen of op een chat te reageren door eenvoudig op de melding te tikken en de Galaxy Z Flip uit te vouwen.

De Galaxy Z Flip kan opengevouwen in vrijwel elke hoek openstaan, waarmee selfies die meer van de wereld om je heen laten zien en videochats met Google Duo ineens mogelijk zijn. Bovendien kan dit allemaal handsfree, ideaal voor het maken van vlogs.

Qualcomm Snapdragon 855 Plus en dubbele accu

In de Galaxy Z Flip ligt de Snapdragon 855 plus, een van de snelste chipsets uit 2019. De chipset wordt gecombineerd met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Dit opslaggeheugen is niet uitbreidbaar.

De vouwbare telefoon heeft vanwege zijn formaat een dubbel accu. Gezamenlijk hebben deze een capaciteit van 3300 mAh en Samsung voegt er ondersteuning voor snelladen met een vermogen van 15 watt aan toe. Laden geschiedt via een usb type c-poort en draadloos laden (tot 9 watt) is ook een optie.

Minischermpje op de buitenkant

Als de telefoon is dichtgeklapt, zijn aan de buitenkant op een 1,1 inch Amoled schermpje de tijd, datum, batterij en notificaties zien. Dit schermpje biedt ook een voorvertoning als je een selfie maakt. Als gebruikers een selfie willen maken met de 12 megapixel-camera’s aan de achterkant van de telefoon, kunnen zij in het klein zien hoe ze op de foto komen te staan.

Maar het schermpje is zo klein dat het mij niet lukt om mijzelf fatsoenlijk op de foto te zetten. Op het preview display zie ik maar de helft van mijn gezicht. Mijn arm is niet lang genoeg om de telefoon ver genoeg van me af te houden. Mijn langere collega had hier trouwens geen last van.

Niet fragiel, wel oppassen geblazen

Een nieuwe productcategorie komt met kinderziektes. Toch is deze Z Flip geen eerste generatie product meer. Samsung heeft veel geleerd van de Galaxy Fold. Zo is het scharnier beter bestand tegen stof dankzij speciale borstels die vuiligheid buiten houden. Ook het glazen Ultra Thin Glass-scherm is een welkome verbetering. Toch kan stof zich onder het scherm nestelen en we weten inmiddels dat dat problemen kan opleveren. Hou hem dus uit de buurt van het strand, vuil en water. Zonde als je dure opvouwbare telefoon stuk gaat door iets minuscuuls kleins als een zandkorrel.

Design en scherm.                                  

  • Verkrijgbaar in authentic grey (grijs), cloud blue (blauw) en transformed pink (roze)
  • 6.2 inch WQHD+ scherm
  • IP68 gecertificeerd (stof- en spatwaterdicht)
  • Gemaakt van Gorilla Glass 6

Cameraprestaties 

  • Driedubbele camera op de achterkant van 2 x 12 en 64 megapixels
  • Telelens van 64 megapixels
  • Groothoeklens van 12 megapixels
  • Selfiecamera van 10 megapixels

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.