iPad Mini tips

De iPad Mini is aanzienlijk kleiner dan de originele iPad, maar heeft net zoveel handige functionaliteit te bieden. Met de onderstaande 10 iPad Mini tips gebruikt u de iPad beter. U heeft sneller toegang tot allerlei instellingen en jouw favoriete muziek, foto’s en filmpjes. U kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende apps en zelfs het toetsenbord kan een stuk handiger gebruikt worden door het op te delen.

10 handige tips voor jouw iPad Mini

Gebruik alle mogelijkheden van jouw iPad Mini optimaal. De volgende iPad Mini trucjes kent u vast nog niet en zijn direct en gemakkelijk toepasbaar.

 1. Toetsenbord splitsen
  Het virtuele toetsenbord op de iPad Mini kan in twee delen worden gesplitst. Dat werkt uitermate efficiënt als u de iPad Mini met beide handen vasthoudt en met twee duimen typt. Door beide kanten van het toetsenbord vast te houden en jouw vingers naar rechts en links te bewegen kunt u het toetsenbord splitten.
 2. Ga multitasken!
  Er bestaan een aantal handige vingergebaren waarop de iPad Mini reageert. Schakel de mogelijkheid in via Instellingen > Algemeen. Het beginscherm is daarna snel te bereiken door met meerdere vingers een knijpbeweging te maken op het scherm.
 3. iPad Mini als extra scherm
  De iPad Mini kan als extra scherm gebruikt worden voor een Mac of pc. Hiervoor installeert u de app Air Display 2 die tegen een kleine vergoeding in de App Store te koop is.
 4. Bekijk websites ook offline
  In Safari kunt u een website opslaan door de optie ‘Add to Reading List’ in te schakelen. Ook zonder internetverbinding kunt u de betreffende site dan bezoeken.
 5. Zet ‘Verzonden van mijn iPad’ uit
  In e-mails staat standaard de melding ‘Verzonden van mijn iPad’ aan. Best storend voor ontvangers en u zet het gemakkelijk uit via de mailinstellingen.
 6. Gebruik jouw iPad Mini als fotolijstje
  Met het bloempot-icoon verandert u jouw iPad Mini in een digitaal fotolijstje. Instellingen van de slideshow vindt u onder de optie ‘Picture Frame’.
 7. iPad mini shortcuts
  Onderaan het scherm staan een aantal icoontjes waarmee apps snel en direct te starten zijn. Hier kunt u zelf jouw favoriete apps toevoegen. Houd een finger op het icoon van jouw app en wacht even. Sleep hem vervolgens naar onderen (maximaal zes).
 8. Screenshots maken
  Met de iPad Mini maakt u snel screenshots door de Home-knop en de Power-knop tegelijkertijd in te drukken en weer los te laten.
 9. Spaar de accu
  Als u de iPad Mini langer wilt gebruiken op één lading, schakel dan 3G en bluetooth uit.
 10. Gebruik het snelmenu
  Uw iPad Mini heeft een snelmenu dat verschijnt door uw vinger naar boven te schuiven vanaf de onderkant van het scherm. Hier vindt u allerlei opties voor toegang tot media en verschillende instellingsmogelijkheden.

Gebruik jouw iPad Mini beter

GSM Dokter in Rotterdam helpt u om jouw iPad Mini beter te gebruiken. Komt u ergens niet uit, wij helpen je direct! Neem nu contact op met GSM Dokter voor meer informatie of vul het formulier in en maak gemakkelijk online een afspraak.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.