Android 7.0 Nougat update is de nieuwste versie van Android die sinds het najaar van 2016 beschikbaar is. Toch zal lang niet elke smartphone of tablet deze software-update automatisch installeren. De verwachting is dat een groot aantal Nederlandse Samsung smartphones in 2017 deze update zullen krijgen. De goedkopere of oudere toestellen ontvangen de Samsung Android update echter niet vanzelf of zelfs helemaal niet. Enkele nadelen van de update zijn het optreden van bugs bij sommige providers. Het komt voor dat de hele telefoon wordt gewist. Het is altijd aan te raden een volledig back-up te maken. GSM Dokter kan hierbij helpen.

 

Nougat update: de verbeteringen voor een Samsung telefoon


De nieuwste Android-versie bevat verbeteringen en nieuwe functies, en maakt het apparaat sneller en efficiënter. Ook is er de nieuwe Samsung Experience skin, de opvolger van TouchWiz. Na de update zal het mogelijk zijn om op hogere snelheid apps en updates te downloaden. Het meest opvallend is de vernieuwde vormgeving van de notificaties en de mogelijkheid om meldingen van een app te groeperen. Ook het kunnen openen van twee apps op één scherm is een nieuwe functie. Leuk is ook dat het Always On Display na de Nougat update meer stijlen heeft. Kies een andere klokweergave of stel een eigen afbeelding in.

 

Welke Samsung-toestellen krijgen de Nougat update?


De Nougat update wordt sinds het eerste kwartaal van 2017 in Nederland en België uitgerold en is beschikbaar voor T-Mobile-, Vodafone- en merkloze apparaten. De melding dat een update beschikbaar is, verschijnt meestal automatisch. De software update Samsung S6 vindt later plaats dan de high-end smartphones zoals de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge.

De Android 7.0 Nougat update komt beschikbaar voor de volgende smartphones en tablets:

 • Galaxy S7 en S7 Edge
 • Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge Plus
 • Samsung Galaxy A3
 • Samsung Galaxy A5

Of de Samsung software update ook beschikbaar komt voor de Samsung Galaxy Note 4 en de Note 5 is helaas nog onzeker. De software update Samsung Galaxy S5 naar Nougat is echter via een omweg voor de S5 wel mogelijk. Hierbij helpen we u graag.

 

Wat kunt u van ons verwachten?


GSM Dokter helpt u snel met het (handmatig) updaten van uw Samsung tablet of smartphone. Een afspraak maken met GSM Dokter? Dat regelt u heel gemakkelijk door online een afspraak te maken en een tijd te kiezen. U ontvangt bij uw bezoek uw smartphone binnen een half uur terug. Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het formulier in en maak direct een afspraak voor hulp bij de Android 7.0 Nougat update. Ook als u problemen ondervindt na de update helpen wij u graag.

4 reacties in “Samsung Android 7.0 Nougat update – wat kunnen we verwachten?

 1. Marc vd Hoek - Reageer

  Kan u mijn Samsung Note 5 (SM-N920P) voorzien van Android 7 of hoger?
  De knop software update bij instellingen geeft bij mij helemaal geen reactie.
  Hoor het graag,
  Groet, Marc vd Hoek
  0645294292

  • GSM Dokter - Reageer

   Beste Marc,

   Bedankt voor uw bericht. Helaas is het niet mogelijk om een Samsung Note 5 verder te updaten dan 7.0. Officieel is dit de laatste firmware die samsung heeft uitgebracht voor dit model.

   Groetjes,
   Team Gsm Dokter

 2. peter kamminga - Reageer

  goedenavond
  ik heb een samsung note 3 met android 5.0,
  is het mogelijk om een update te doen naar een hoger android ??
  groet p.kamminga

  • GSM Dokter - Reageer

   Beste Peter,

   Bedankt voor uw bericht. Helaas is het niet mogelijk om een Samsung Note 3 verder te updaten dan 5.0. Officieel is dit de laatste firmware die samsung heeft uitgebracht voor dit model.

   Groetjes,
   Team Gsm Dokter

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.