Samsung Batterij loopt snel leeg of laad niet op?

Als je al een tijd je Samsung gebruikt merk je op een gegeven moment dat je Samsung Batterij sneller leeg loopt of dat je oplader niet helemaal goed meer in je oplaadpunt past. Hoe komt dit en wat zijn de oorzaken hiervan?

1. Slijtage

De batterijen van Samsung zijn gemaakt van lithium-ion dit is een oplaadbare batterij wat vooral in electronica gebruikt word. Het voordeel van een lithium-ion batterij is dat deze ook vrij lang mee gaat. Langer dan de meeste batterijen maar ook deze batterij slijt. Als je net een nieuwe Samsung telefoon gekocht hebt gaat de batterij altijd vrij lang mee. Gebruik je dezelfde Samsung echter al een jaar of langer. Dan begin je al symptomen te merken dat je batterij sneller leeg loopt. Dit komt simpelweg omdat de batterij slijt. Lithium-ion batterijen in telefoons moeten ook vaak om de 1,5-2 jaar vervangen worden.

2. Batterij besparen

Ook zelf kan je batterij besparen door je telefoon in de nacht uit te zetten of door je helderheid wat lager te zetten als je het niet nodig hebt. Sluit ook altijd applicaties die je nog in de achtergrond open hebt staan en die je niet gebruikt. Verwijder ook applicaties of foto’s en videos die je niet meer gebruikt. Hoe meer data je op jouw telefoon hebt staan hoe moeilijker jouw telefoon het krijgt bij algemeen gebruik. Teveel gegevens op je telefoon kan er dus ook voor zorgen dat je batterij sneller leeg loopt.

De GSM Dokter is al jaren ervaren met alle merken smartphones. Heb je problemen met je batterij of wil je deze laten vervangen kom dan gerust langs ons filiaal.

Daarnaast zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen met jouw Samsung. Laat hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.