Een 2e hands tablet kopen

Een tablet is een handig en veelzijdig apparaat om onderweg het internet mee op te gaan, te mailen, maar ook om boeken te lezen, films te bekijken of games te spelen. Niet voor niets zijn tablets de laatste jaren erg populair. Aan een goede tablet hangt echter een stevig prijskaartje vast, wat voor veel mensen een reden is om op zoek te gaan naar een goede 2e hands tablet.

Welke 2e hands tablet kopen?

Als je naar een tablet gaat kijken, probeer jezelf dan eerst af te vragen waarvoor je de tablet precies gaat gebruiken. Wil je veel foto’s en films op de tablet opslaan, dan is een groot opslagvermogen van belang. Grafisch intensieve spelletjes vereisen een zwaardere processor en als je bijvoorbeeld veel films gaat kijken en opslaan, dan is de resolutie en grootte van het scherm belangrijk. Ook de maximale gebruiksduur van de accu is dan iets om op te letten. Wil je vooral boeken lezen, dan is een e-reader misschien een beter alternatief. De eisen verschillen dus voor iedereen. Maar als je ervoor kiest om een 2e hands tablet te kopen, dan zijn er specifieke zaken om extra aandacht aan te besteden.

Waar je op moet letten bij aankoop 2e hands tablet

Bij het kopen van een gebruikte tablet houd dan altijd rekening met de onderstaande tips. Een 2e hands tablet kopen vormt op die manier geen risico, en veel gebruikte tablets zijn vaak zelfs nog zo goed als nieuw. Wat je in ieder geval moet doen:

  • Informeer (en controleer) hoe oud de tablet is. Let ook meteen op gebruikerssporen en beschadigingen die mogelijk kunnen duiden op val-, stoot- of waterschade.
  • Kijk goed of je krassen en/of barsten ziet in het scherm.
  • Kijk – als de tablet aan staat – of er sprake is van pixels die geen licht meer geven en of er strepen in het scherm te zien zijn die er niet horen.
  • Vraag of er nog fabrieksgarantie op de tablet zit, of dat de verkoper een garantie geeft.
  • Kijk of de tablet refurbished is, wat wil zeggen dat deze voorzien is van de meest recente software/besturingssysteem en ga bij professionele verkopers ook na dat de tablet uitvoerig is nagekeken en getest.
  • Controleer de hoeveelheid opslagruimte.

2e hands tablet laten nakijken of repareren

Wil je een tweedehands tablet laten nakijken, updaten, repareren of kom je ergens niet uit? GSM Dokter in Rotterdam helpt je graag. Maak gemakkelijk direct online een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.