Zijn Apple imitatie opladers gevaarlijk?

Je ziet het vaak voorbij komen. Imitatie opladers van Apple, een stuk goedkoper en makkelijker. Maar wat voor effect heeft dit eigenlijk op je telefoon?

Verschillende misverstanden

Bijna de helft van alle Apple imitatie laders zijn gevaarlijk voor je iPhone omdat deze te veel volt kunnen afgeven aan je iPhone. Dit komt simpel weg door te slechte kwaliteit of dat de laders niet goed genoeg geïsoleerd zijn. Ook komt het vaak voor dat imitatie opladers afbreken in de iPhone of in het stopcontact blijven hangen.

Het probleem is dat de nep opladers moeilijk van echt te onderscheiden zijn. Op wat spelfouten en misplaatste logo’s na lijken ze vaak op de originele exemplaren. Dit probleem speelt ook in Nederland, want vorig jaar haalde de Voedsel- en Warenautoriteit een groot aantal nep opladers uit de schappen.

Drie soorten opladers

Niet alle laders die niet door Apple gemaakt worden zijn onveilig. Externe fabrikanten zoals Belkin en Mophie houden zich ook aan de regels en leveren over het algemeen veilige producten. Je moet alleen oppassen voor namaak laders.

1. Apple-lader

Door Apple gemaakt en geleverd. Gegarandeerd veilig, maar prijzig.

2. Lader van externe fabrikant

Grote merken zijn over het algemeen veilig en iets goedkoper dan Apple.

3. Namaak

Opladers die sprekend op die van Apple lijken, maar veel goedkoper zijn. Vrijwel altijd erg onveilig.

De GSM Dokter levert al jaren alle soorten erkende en originele laders. Ben je op zoek naar een nieuwe betrouwbare lader? Kom dan langs in onze winkel.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.